العصير
*******
عصير قمر الدين:
::::::::::::::::::::::
..........................................................
المقبلات
********
السمبوسة البيتى الهشة باللحمة المفرومة:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
2ك طحين ابيض
1/4 ك طحين بر ( أسمر )
ذرة
سكر
ذرة ملح
شوية زيت
( وممكن مضاعفة الكمية )
للحشوة :
لحم مفروم ويعمل بالطريقة العادية أو ممكن حشوة دجاج أو خضار أو جبن
نحط الطحين في زبدية ونضع عليه الملح والسكر والزيت ونخلطهم قليلاً
ثم نضيف الماء بالتدريج وتعجن ( بماء قليل ) حتى تتكون لدينا عجينة
متماسكة وتترك لترتاح على الأقل 1/2 ساعة ثم نبدأ عمل السمبوسة بالطريقة العادية وهي تفرد
العجينة وتحشى وتقص وممكن تبرمين طرفها اذا حبيتي ترص في صحن مرشوش بالطحين تدخل الفريز حتى تجمد ثم تنزع وتوضع في كيس اذا بغيتي
تفرزنينها أو ممكن تقلينها على طول وتكون بهذا الشكل
تفت
وهنا صور لطريقة البرم :
:::::::::::::::::::::::::::::
....................................................
الوجبة الرئيسية
*****************
النجرسكو[المكرونة بالفراخ]:
:::::::::::::::::::::::::::::::::
كيس مكرونة قلم
فراخ
جبن شيدر أو موتزاريللا مبشورة
وهنعمل بشاميل خفيف
معلقة دقيق لكل كوب لبن أو شوربة
تسلق المكرونة
ثم تضاف المكرونة لمقدار الدجاج المقطع
ونضيف عليهم معلقتين تلاتة من البشاميل
ونقلب ثم نضيف يعض من الجبن المبشور
وتقلب هذه المقادير مع بعضهم
نضيف أيضا جزء من الجبن على البشاميل
نجيب قالب بايركس ثم توضع المكرونة
ونضع باقى البشاميل على الوجه
وتدخل فرن مسخن مسبقا لغاية لما تكون بالشكل ده
نضيف جبن على الوش وندخلها تانى الفرن
..............................................................
الحلو
************
حلاوة الشمسية:
::::::::::::::::::::::::::